Rendang van sukadelappen met atjar en rijst

180 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Pel de uien en de knoflook en snijd in kwarten. Hak 2 stengels citroengras fijn. Schil de gember en snijd in grove stukken. Draai dit samen met de sambal, korianderpoeder, komijn- zaad en kurkuma in de keukenmachine glad tot een boemboe.
  2. Halveer de derde stengel citroengras en kerf in met een mes. Snijd het vlees in stukken, bestrooi met zout en peper en wentel door de bloem. Verhit de olie in een stoofpan en braad het vlees rondom goudbruin. Voeg de boemboe toe, bak even mee en blus af met de runderbouillon. Voeg de kokosmelk en het ingekerfde citroengras toe en laat het geheel op laag vuur een aantal uur stoven. Controleer af en toe of er genoeg vocht bij zit. Check of het vlees mals genoeg is… en zo niet, laat dan nog even doorstoven en voeg eventueel extra vocht toe.
  3. Rooster de geraspte kokos in een koekenpan goudbruin. Hak de koriander grof en snijd de lente-ui in ringetjes.
  4. Haal het laatste uur de deksel van de pan en laat het vocht wat inkoken. Schep de rendang in een serveerschaal en bestrooi met geraspte kokos, partjes limoen, koriander en lente-uitjes. Serveer met witte rijst, atjar, geroosterde kokos en cassavekroepoek.