Rib Eye met gegrilde asperges en Teriyakisaus

40 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Steek de barbecue aan.
  2. Teriyakisaus: doe de ingrediënten in een pan en roer alles goed door. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur laag en laat een paar minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
  3. Wrijf de rib eye steaks in met de olie, zout en peper. Bak de steaks ongeveer 2 minuten aan elke kant (medium rare). Laat ze rusten in aluminiumfolie.
  4. Terwijl de rib eye rust; wrijf de asperges in met een beetje olie en grill ze 2-3 minuten tot ze zacht worden, maar nog wel een ‘bite’ hebben. Draai ze af en toe om.
  5. Snijd de steaks in reepjes van 1 cm en leg deze op de asperges.
  6. Schep er een paar eetlepels van de Teriyakisaus over en bestrooi het geheel met wat cayennepeper en sesamzaad.