Rollade van lamsschouder met gepofte knoflook en ui en knoflookjus

60 min
6 porties
Lam
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Laat de lamsrollade op kamertemperatuur komen en verwarm de oven op 180 voor op 180 graden
  2. Smelt de boter in een braadpan tot goudbruin en bak de rollade even kort rondom goudbruin
  3. Haal de rollade uit de pan en bewaar het bakvet
  4. Leg de rollade met de vetkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd de knoflookbollen doormidden en leg naast de rollade
  5. Ris de tijmblaadjes en hak de rozemarijn fijn
  6. Pel de uien en snijd in kwarten en voeg toe met de rozemarijn en de helft van de tijm
  7. Overgiet met olijfolie en hussel de kruiden, knoflook en de uien even goed om
  8. Zet de rollade in de oven en bak tot goudbruin
  9. Overgiet regelmatig met de olijfolie en wat runderbouillon
  10. Als de kerntemperatuur van 65 graden is bereikt, is de rollade mooi rosé
  11. Maak ondertussen van het bakvet de knoflookjus
  12. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg toe aan het bakvet samen met de ketchup en paprikapoeder, de andere helft van de tijmblaadjes en voeg een beetje runderbouillon toe en laat dit zachtjes sudderen en inkoken tot een mooie jus
  13. Breng op smaak met zout en peper
  14. Serveer dit gerecht met groene asperges.