Recept
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schil de pastinaken en snijd er de boven- en de onderkant af. Snijd in de lengte in lange, dunne frietjes en schep in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met versgemalen peper en zout.
Schud goed door elkaar en plaats in de voorverwarmde oven. Laat in ongeveer 25 minuten roosteren tot krokante frietjes. Schep tussendoor een paar keer om.
Meng het gehakt in een kom met de helft van de mosterd, de helft van de gesneden dille, het ei, het paneermeel en een snufje zout en peper. Kneed goed door en vorm er kleine gehaktballetjes van.
Bak de gehaktballetjes rondom mooi goudbruin in een scheutje olie en blus dan af met een glas water. Voeg er de cranberries en de mosterd aan toe en laat even stevig pruttelen.
Blus af met de kookroom en laat nog 4 minuten inkoken tot een krachtige saus is ontstaan. Meng er de rest van de dille doorheen.
Was de waterkers of winterpostelein, laat goed uitlekken en maak lichtjes aan met de azijn en een scheutje olie.
Dresseer de gehaktballetjes met een lekkere lepel saus en serveer er de frietjes en de salade bij.