Rozemarijnspiesjes

20 min
4 porties
Kalf
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Steek de BBQ aan en laat deze goed heet worden.
  2. Pel de ui en hak deze fijn. Plet de knoflook en hak fijn. Rasp de limoen en pers uit.
  3. Maak een marinade van de olijfolie, ui, mosterd, de gehakte knoflook, sap en de rasp van de limoen en voeg zout en limoenpeper naar smaak toe.
  4. Snijd het kalfsvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de marinade. Laat het vlees 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  5. Maak ondertussen de kruidenolie. Doe alle ingrediënten in een hoge kom en blender met een staafmixer tot een gladde kruidenolie.
  6. Was de aardappelen, droog ze af en pak ze in aluminiumfolie.
  7. Ris de rozemarijntakjes, maar laat het uiteinde zitten.
  8. Leg de aardappelen in de aluminiumfolie op de BBQ, eventueel in een aluminium grillschaal, draai ze af en toe om en controleer na ongeveer 40 minuten met een satéprikker of vorkje of ze gaar zijn.
  9. Roer de zure room los met de gehakte peterselie en breng op smaak met zout en peper. Zet koud tot gebruik.
  10. Was en snijd de courgette in dikke plakken en halveer deze. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in gelijke stukken van 2 x 2 cm.
  11. Prik het vlees en de groente met een houten of metalen prikker even voor zodat het makkelijker aan het rozemarijntakje rijgt.
  12. Rijg de courgette, de paprika en de salie en de stukjes vlees om en om.
  13. Grill de spiesjes goudbruin op de BBQ in 5 minuten totdat het vlees mooi gaar is. Smeer met een kwastje de spiesjes in met de kruidenolie en serveer direct.
  14. Maak een inkeping in de aardappel en schep de vulling erin, serveer samen met de rozemarijnspiesjes.


    Kruidenolie

    1 dl olijfolie voor de kruidenolie
    15 gram basilicum
    7 gram peterselie
    2 gram verse salie
    zout en peper naar smaak

    Gepofte aardappels
    4 kleine zoete aardappels
    125 gram zure room
    handjevol gehakte peterselie
    zout en peper