Recept
Schep voor de compote de preiselbeeren met het citroensap en de -rasp, de steranijs en het kaneelstokje in een steelpan en verwarm voorzichtig op een laag pitje, zodat de vruchten hun vocht los beginnen te laten.
Voeg de geleisuiker toe en breng het geheel aan de kook. Laat 2 minuten stevig doorkoken, verwijder de steranijs en het kaneelstokje en schep de massa direct in brandschone potten. Sluit de pot onmiddellijk.
Strooi de tarwebloem op een bord. Klop de eieren los in een diep bord met wat peper en zout. Strooi het paneermeel eveneens op een diep bord.
Kruid de schnitzels met peper en zout en haal ze door de tarwebloem, zodat ze rondom goed bedekt zijn. Schud er de overtollige bloem van af.
Haal de schnitzels vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit paneren nog eenmaal, zodat ze rondom goed bedekt zijn.
Schil de aardappels, snijd ze naar eigen inzicht en kook in ongeveer 20 minuten gaar in gezouten water.
Giet af, schep terug in de pan en voeg er de fijngesneden peterselie en een klontje roomboter aan toe. laat onder een deksel rustig uitwasemen.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-aanbakpan en leg er voorzichtig de schnitzels in. Bak aan beide kanten en voeg dan een flinke klont roomboter toe. Blijf om en om bakken tot de schnitzels goudbruin en krokant zijn.
Serveer de hete schnitzels met de compote, de gekookte aardappels en een partje citroen.