Runderstoof in herfstbock met paddenstoelen

Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi de riblappen met zout, peper en paprikapoeder. Masseer de kruiden er stevig in. Snijd het vlees in stukken en wentel door de bloem.
  • Pel de knoflook en halveer. Pel de uien en snijd in kwarten.
  • Was de wortels en snijd in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak het vlees op hoog vuur goudbruin. Voeg de koekkruiden, uien en knoflook toe. Schenk 1 flesje bier erbij zodat het vlees net onder het bier staat. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe.
  • Voeg 250 ml water,  de laurierblaadjes en rozemarijn, de wortels en de dadelstroop toe. Zet het vuur laag en laat het vlees minimaal 4 uur stoven.  Gebruik eventueel een verdeelplaatje of sudderplaatje.
  • Check regelmatig of er nog genoeg vocht in zit en voeg het laatste flesje bier toe.
  • Voeg het laatste half uur de spekjes toe en laat deze mee- stoven. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in grove  stukken. Voeg deze de laatste 15 minuten toe.
  • Tip: serveer eens met warme tortillawraps en knapperige ijsbergsla.