Salade met pittige kogelbiefstukreepjes

20 min
4 porties
Rund
Voorgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bietjes in partjes en leg ze in een ovenschaal en hussel ze om in de olijfolie met de balsamicoazijn en zet ze in de oven. Laat de bietjes in 25 minuten roosteren.
  3. Maak 4 cirkels van de geraspte kaas op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.
  4. Doe de gewassen slablaadjes in een kom en meng met de rucola. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en voeg toe aan de sla.
  5. Rooster de noten in een droge koekenpan.
  6. Was de komkommer en halveer deze in de lengte. Haal met behulp van een appelboor de zaadlijsten er uit en snijd er nu halve plakjes van.
  7. Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de komkommer en de geroosterde bietjes erover.
  8. Snijd de kogelbiefstuk in smalle reepjes en bestrooi met zout en peper.
  9. Verhit een koekenpan en bak de kogelbiefstukreepjes in een 2 minuten goudbruin en verdeel over de borden salade. Strooi de geroosterde noten erover en besprenkel met de portdressing.
  10. Serveer de kaaskletskop erbij en serveer direct.
    Dressing

    3 eetlepels olijfolie extra vergine
    1 eetlepel balsamico
    2 eetlepels port
    sap van halve sinaasappel
    1 eetlepel honing
    zout en peper

    Kaaskletskop
    65 gram geraspte Parmezaanse kaas
    bakpapier