Recept
Maak de rode uien schoon en snijd in halve ringen.
Smoor de uien in een steelpan in een druppeltje olie tot ze mooi glazig zijn en voeg de suiker toe. Schep goed om en blus af met de aceto balsamico en de rode wijn. Breng tegen de kook en laat op een laag pitje langzaam inkoken tot een stroperige compote is ontstaan. Neem van het vuur en houd apart.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Steek met een koekjessteker kleine cirkels uit het brood en leg op een bakplaat. Besprenkel lichtjes met olijfolie en plaats in de oven. Laat mooi goudbruin bakken in ongeveer 8 minuten. Draai tussendoor eenmaal om.
Was de radijsjes en snijd doormidden.
Snijd de kerstomaatjes eveneens doormidden.
Snijd de peren in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Snijd de plakjes rookvlees doormidden en rol er kleine roosjes van.
Leg een kleiner bord omgekeerd op een mooi bord en bouw tegen de rand van dat bord harmonieus een cirkel van het rookvlees, de stukjes peer, hoopjes uiencompote, de radijsjes, de slablaadjes, de kerstomaatjes en de croutons. Neem voorzichtig het omgekeerde bord weg, zodat een perfecte cirkel is ontstaan.
Lepel er kleine dotjes van de truffelmayonaise tussen en bestrooi tenslotte met de tuinkers.