Salade van runderentrecôte

60 min
4 porties
Rund
Maaltijdsalade
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Wikkel de bietjes per paar in aluminiumfolie met een scheut witte balsamicoazijn, walnootolie en zout en peper.
  3. Pof ze 1 tot 1,5 uur totdat ze gaar zijn, laat ze afkoelen en verwijder het schilletje.
  4. Bestrooi de entrecotes met zout en peper. Verwarm de boter met de olijfolie in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur rondom snel bruin. Haal het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snij de entrecotes in flinterdunne plakjes.
  5. Snijd de bietjes in parten. Verdeel de rucola over vier borden, leg er de bietenpartjes op, verdeel er de kaas en walnoten overheen en besprenkel het geheel met walnootolie.
  6. Verdeel tot slot de entrecotes over de borden en maak het geheel af met versgemalen peper.