Sate van procureur

60 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in kleine stukjes. Rasp de verse gember en meng deze met de ingredienten voor de marinade in een schaal. Leg het vlees in de marinade, schep om en zet het afgedekt 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Haal het vlees uit de marinade en rijg het vlees aan de stokjes.
    Leg de saté vervolgens in een ovenschaal en giet de marinade erover. Rooster de sate in 10-15 minuten mooi goudbruin en gaar en draai halverwege de stokjes even om. Controleer of de sate goed gaar is.
  3. Maak ondertussen de Gado Gado. Schil de komkommer en snijd in plakjes. Rangschik alle groentes met de tauge in een schaal. Tauge blancheren doe je door het even 1 minuut in kokend water te dompelen en vervolgens af te spoelen met koud water. Snijd de eieren door de helft. Verwarm de satesaus en giet deze over de groentes en strooi er wat gebakken uitjes over.
  4. Kook de witte rijst volgens de verpakking en serveer de saté met de gado gado en de rijst.