Slow roasted Azia style spareribs met sojagember-glaze

330 min
5 porties
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  • Verwijder het vlies van de spareribs. Halveer ze en spoel af onder de kraan.
    Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
  • Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Smeer de ribs rijkelijk in met de marinade. Dek af en laat ze minimaal een uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast staan. Hoe langer, hoe beter van smaak! Bewaar de rest van de marinade.
  • Verwarm de barbecue voor op 110 graden en leg de ribben vervolgens indirect op de barbecue met de vleeskant omhoog. Laat de spareribs zo’n 3,5 uur liggen met de deksel op de barbecue. Check regelmatig de temperatuur en bestrijk regelmatig met extra marinade.
  • Pak de spareribs na 3,5 uur in aluminiumfolie. Leg ze vervolgens weer (indirect) terug op de barbecue. Check na 1,5 uur of de spareribs gaar zijn. Zo niet, laat ze dan wat langer op de barbecue liggen.
  • Haal vervolgens het aluminiumfolie eraf. Bestrijk de ribs nogmaals met de marinade en rooster ze knapperig. Smeer ze tussentijds nogmaals in met de resterende marinade.