Sojabonenstamppot

40 min
4 porties
Rund, Varken
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten, giet ze af e en kook ze droog. Breng water aan de kook en blancheer hierin 2-4 minuten de bevroren sojaboontjes, giet ze af en meng ze met twee eetlepels olijfolie.
  2. Breng water aan de kook in een steelpan en verwarm hierin de rookworst.
  3. Rits de blaadjes tijm van de takjes, hak de pecannoten grof en verbrokkel de geitenkaas.
  4. Stamp de aardappelen met de rest van de olijfolie tot een grove puree.
  5. Schep de honing om met de sojaboontjes, de geitenkaas en de helft van de tijm en meng dit met de aardappelpuree. Verwarm het geheel en breng het op smaak met zout en peper. Meng twee derde van de pecannoten door de stamppot en Snijd de rookworst in vier gelijke stukken.
  6. Verdeel de stamppot over vier borden en garneer met de rest van de pecannoten en overgebleven tijm. Serveer er de rookworst bij.