Spicy Tandoori kippenpoten

100 min
4 porties
Kip
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Pel de ui en snijd in kleine stukjes. Plet de knoflook en hak grof. Schil de gember en rasp deze.
  2. Doe de ui met de knoflook en de gember in een grote ovenschaal en meng met de olijfolie, yoghurt, peper, zout, sambal en de tandoori kruiden. Doe het sap van de citroen erbij en roer goed door.
  3. Doe de kippenpoten in de marinade, wentel ze goed om en laat minimaal 30 minuten tot 2 uur afgedekt intrekken in de koelkast.
  4. Steek de BBQ aan.
  5. Maak ondertussen de salade. Kook in een beetje water de doperwten beetgaar en laat afkoelen. Was de komkommer en schaaf deze met een kaasschaaf in dunne plakjes. Hak de munt en de koriander grof en meng door de komkommer en de doperwten.
  6. Besprenkel met de olijfolie, citroensap en breng op smaak met zout en peper en zet koud weg tot gebruik.
  7. Was de komkommer en snijd deze in hele kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Plet de knoflook en hak fijn of pers uit met een knoflookpers.Roer de yoghurt los en meng met de komkommerblokjes, knoflook, peterselie, zout, peper en de komijnpoeder.
  8. Leg de kippenpoten op een aluminiumschaal. Stel de kernthermometer in op 70-72 graden, prik deze in het dikste gedeelte van de kip.
  9. Bak/grill de drumsticks/kippenpoten goudbruin en gaar in ongeveer 45-60 minuten. Keer ze regelmatig om en wacht rustig totdat ze goed gaar zijn.
  10. Serveer met de groene salade en de frisse raita.