Stamppot van zoete aardappel, pastinaak, fetakaas en gemarineerde karbonaadjes

90 min
4 porties
Varken
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Meng de ketjap met de olie, geraspte gember, knoflookpoeder en honing en roer goed door. Leg het vlees in de marinade en laat 1 uur marineren.
  2. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de chilipeper zonder zaadlijsten fijn.
  3. Pel de uien en snipper fijn.
  4. Schil de aardappels en de pastinaak, snijd in stukken en kook in een pan met ruim water 15-20 in minuten gaar. Giet de pan af, voeg 50 gram boter en de melk toe en stamp tot een gladde puree. Voeg de lente-ui toe en roer door. Verkruimel de fetakaas en strooi over de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit 2 el boter in een koekenpan en fruit de ui met de chilipepers. Bak vervolgens de karbonaadjes goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter, voeg de marinade toe en roer door voor een jus. Serveer de stamppot met de karbonaadjes en flinke lepel jus.