Stoofvlees in donker bier

100 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi vervolgens de riblappen met zout, peper en paprikapoeder. Masseer de kruiden er stevig in en snijd de riblappen in stukken.
  2. Verhit wat olijfolie en een klont roomboter in een braadpan met dikke boden en bak het vlees goudbruin. Vroeg de koekkruiden, de suiker en de knoflook toe.
  3. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en schenk 1 flesje bier erbij zodat het vlees net onder het bier staat.
  4. Breng alles aan de kook en zet het vuur laag. Laat het vlees op een laag vuurtje een paar uur stoven.
  5. Gebruik eventueel een verdeelplaatje of sudderplaatje. Check regelmatig of er nog genoeg vocht in zit en voeg dan wat extra bier toe. Hoe langer u stooft, hoe zachter het vlees wordt.
  6. Voeg het laatste half uur de spekjes en de zilveruitjes toe en laat deze meestoven. Serveer het stoofvlees met de gebakken friet en de spruitjes.