Sukadevlees

60 min
4 porties
Kalf, Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout. Verwarm de boter in een braadpan en bak de sukadelapjes om en om bruin. Haal ze uit de pan en fruit in het bakvet de ui en knoflook. Leg het vlees met de tijm, foelie, laurier en peperkorrels terug in de pan, schep alles om en giet de wijn erover.
  2. Voeg eventueel wat water toe, het vlees moet helemaal onder staan. Laat langzaam aan de kook komen en leg het deksel op de pan. Zet de pan in de hete oven en laat het in circa 2 uur of meer gaar sudderen.
  3. Veeg de cantharellen met een stukje papier schoon en snijd ze in stukken. Schep, zodra het vlees gaar is de cantharellen erdoor, doe alles over in een ronde ovenschaal en laat wat afkoelen.
  4. Tot zover kan dit gerecht een dag van tevoren bereid worden. Voor het opdienen: verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van circa 4 centimeter groter dan de ovenschaal.
  5. Snijd van de ronde lap een reep van 2 centimeter rondom af. Bestrijk de rand van de ovenschaal met water en duw de reep deeg hierop vast. Bestrijk de reep met wat ei. Leg nu het deegdeksel op de ovenschaal.