Traditionele Beef Wellington

60 min
4 porties
Rund, Vleeswaren
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verhit de boter in een koekenpan, en bak de ossenhaas kort aan alle kanten lichtbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen En smeer de ossenhaas in met de mosterd. Bak daarna de kastanjechampignons tot het vocht is verdampt. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt afkoelen.
  2. Rol een flink stuk huishoudfolie uit op je keukenblad. Leg daar twee rijen van 4 plakken Parmaham op die een beetje elkaar overlappen Bedek in het midden van de ham de kastanjechampignons en leg de ossenhaas er bovenop. Rol met behulp van het huishoudfolie de ham en champignons strak om het vlees heen. Leg het pakketje in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak van het (ontdooide) bladerdeeg twee banen van drie vellen, en rol die voorzichtig uit tot één lap.
  4. Haal de ossenhaas uit het folie en leg in het midden van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg nu heel strak om de ossenhaas heen, zorg dat alle kanten goed gesloten zijn. Klop het ei los en bestrijk met een kwastje het bladerdeeg er mee. Bak de beef Wellington in 30 minuten goudbruin (kerntemperatuur 50ºC) Haal de beef Wellington uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.