Varkens cordon bleu

40 min
4 porties
Varken, Vleeswaren
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Vul een schaaltje met bloem, een schaaltje met de losgeklopte eieren en een schaaltje met paneermeel.
  3. Snijd de varkenslapjes in met een scherp mes maar niet helemaal door zodat je mooie envelopjes krijgt. Vouw ze open en bestrooi ze met zout en peper. Leg op ieder stukje vlees een halve plak ham en een plak cheddar en vouw ze weer dicht. Prik ze eventueel vast met een prikkertje.
  4. Haal de cordon bleu’s eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
  5. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de cordon bleu’s op middelhoog vuur rondom goudbruin. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en laat de cordon bleu’s in 8 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven.
  6. Puls de broccoli- en bloemkoolroosjes in twee delen in een keukenmachine en meng dit met de lente-ui, peterselie, munt, komkommer, granaatappelpitjes en het citroensap en de rasp en voeg 1 deciliter olijfolie toe. Schep er de pistachenoten doorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de groene tabouleh met de cordon bleu’s.