Varkenshaas

60 min
4 porties
Varken, Vleeswaren
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Steek de BBQ aan en maak klaar voor indirect grillen.
  2. Maak een marinade van de olijfolie, sinaasappelsap, mosterd en de honing. Rasp de gember en voeg toe aan de marinade. Voeg zout en wat limoenpeper toe naar smaak en laat de varkenshaas hierin een half uurtje marineren.
  3. Leg de plakjes ontbijtspek naast elkaar met een kleine overlap zodat er een mooie lap ontstaat.
  4. Haal de varkenshaas uit de marinade en leg deze op de reepjes ontbijtspek en wikkel de lap er goed omheen en zet eventueel vast met een in water geweekte prikker.
  5. Zet een pan op met water en breng aan de kook. Doe de voorgekookte krieltjes erbij en kook ze nog maximaal 7-10 minuten. Giet de krieltjes af en doe ze in een schaal. Snijd de ham in kleine blokjes en voeg toe.
  6. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, limoensap, zout en peper.
  7. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, knip de bieslook fijn en voeg dit samen met de kappertjes toe aan de dressing. Roer de dressing door de aardappeltjes.
  8. Stel de kernthermometer in op 60 graden en steek deze in de varkenshaas.
  9. Leg het vlees op het rooster en laat deze rustig indirect garen totdat de kernthermometer afgaat.
  10. Wikkel de varkenshaas in aluminiumfolie en laat nog even rusten.
  11. Snijd de varkenshaas in mooie plakjes en serveer met de krieltjessalade.

Salade
500 gram voorgekookte krieltjes
10 gram verse bieslook
150 gram dikke plak beenham
3 lente-uitjes
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel kappertjes
Zout en peper