Varkensprocureur

60 min
4 porties
Varken
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Schil de schorseneren met een dunschiller en snij er vervolgens dunne slierten van.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en kook ze droog.
  3. Verwarm de melk en laat hierin de roomboter smelten. Stamp de aardappelen en voeg zoveel van het melk-botermengsel toe totdat een smeuïge puree ontstaat. Meng er de gehakt peterselie doorheen.
  4. Dep de procureur droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom bruin en in ongeveer 8 minuten gaar.
  5. Verhit de zonnebloemolie en frituur hierin kort de slierten schorseneren krokant.
  6. Verdeel de puree over vier borden, leg er de procureur tegenaan en maak het geheel af met de gefrituurde schorseneren.