Verse kruidenrollade

60 min
6 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Leg de lende op een plank en snijd hem in de lengte net niet doormidden. Klap het vlees open en snijd beide helften vanuit het midden naar buiten nog een keer net niet helemaal door. Klap ook deze delen uit zodat je een mooie dunne lap krijgt. Is hij nog niet plat genoeg dan leg je er plasticfolie op en sla je een paar keer met de onderkant van een steelpan op het vlees. Bestrooi het geheel royaal met zout en peper.
  2. Maak in de keukenmachine een pesto van de peterselie, basilicum, bieslook, knoflook, 100 milliliter olijfolie en het broodkruim. Besmeer hiermee de lende en rol het vlees op. Bind het geheel op met slagerstouw.
  3. Verwarm de oven tot 180. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan die in de oven mag en bak hierin de rollade rondom in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Zet de pan in de oven en bak het vlees in ongeveer 10-15 minuten of tot een kerntemperatuur van 48ºC. Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten.
  4. Kook de zoete aardappelen gaar en stamp ze tot puree. Breng op smaak met zout en peper en roer er de lente-ui doorheen.
  5. Snijd de rollade in mooie plakken. Verdeel de puree over de borden en leg er het vlees tegenaan. Schenk er wat basilicumolie overheen en maak het geheel af met een stoofpeertje.