Recept
Kruid de sukadelappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten stevig aan in een braadpan.
Blus de pan af met het bier en voeg de laurier, jeneverbessen en mosterd toe. Laat even stevig pruttelen en voeg dan de bouillon, de peperkoek en de appelstroop toe. Kruid met zout en peper. Breng tegen de kook, draai het vuur lager en laat afgedekt ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen.
Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht in de pan zit. Vul het anders aan met een scheutje bouillon of water.
Schil ondertussen de aardappels, snijd ze mooi bij en laat de laatste 30 minuten zachtjes meestoven met de sukade, zodat ze gaar worden en lekker de jus opnemen.
Schil, terwijl de sukade stooft, de appels. Snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in partjes.
Doe de appelpartjes met de honing, kaneelpoeder en een scheutje water in een steelpan en breng tegen de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de appels uit elkaar beginnen te vallen. Roer wel regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
Controleer of de jus van de sukade voldoende op smaak is, voeg anders nog wat zout en peper toe.
Serveer de sukade met de gesmoorde aardappels en serveer er de lauwwarme appelcompote apart bij.