NL
en
Menu

Zelfgemaakte cordon bleu met salami en brie

Recept Zelfgemaakte cordon bleu met salami en brie

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 st. ongepaneerde varkensschnitzel
4 plakjes salami
150 gramroombrie
4 st.eieren
50 gramtarwebloem
100 grampaneermeel
500 gramvastkokende aardappels
500 gramdoperwtjes
1/2 bosjedille (fijngesneden)
klontjeroomboter
scheutjezonnebloemolie
versgemalen peper
zout
1

Kruid de schnitzels met zout en peper. Snijd de brie in plakjes en leg op iedere schnitzel een plakje salami en verdeel er de brie over.

2

Vouw de schnitzels dubbel en zet vast met een prikkertje zodat deze goed dicht zit.

3

Klop 2 eieren los op een bord. Strooi de tarwebloem op een ander bord en het paneermeel op een derde bord.

4

Haal de schnitzels door de bloem, vervolgens door het ei en uiteindelijk door het paneermeel. Herhaal dit paneren nog eenmaal.

5

Borstel de aardappels goed schoon en rasp ze fijn op een blokrasp. Meng de geraspte aardappels met 2 eieren en meng goed door. Voeg er de helft van de gesneden dille aan toe en kruid met zout en peper.

6

Verwarm een klontje roomboter in een antiaanbakpan en schep kleine hoopjes van de aardappel in de pan. Laat op een middelhoog vuur bakken tot de onderkant gestold en mooi bruin is. Draai om en bak ook de andere kant bruin. Is de aardappel nog niet helemaal gaar, bak de rösti dan nog even in de oven.

7

Verwarm een klontje roomboter met een scheutje water in een steelpan en voeg er de doperwtjes aan toe. Laat zachtjes smoren tot de erwtjes beetgaar zijn. Voeg er de rest van de dille aan toe en kruid met zout en peper.

8

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en bak er op laag vuur aan beide kanten de cordon bleu’s in tot ze krokant worden. Voeg een klontje roomboter toe, zet het vuur wat hoger en bak nog om en om goudbruin.

9

Dresseer de doperwtjes op het bord met de rösti’s en leg er de cordon bleu bij.

Gerelateerde recepten