Zoete aardappelschotel

60 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en kook ze in 15-20 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in halve plakken. Was de courgette en snijd in halve plakken. Schil de gele bietjes en snijd in halve plakken. Breng een pan met water aan de kook en kook de plakjes courgette en gele biet een paar minuten tot beetgaar.
    Laat goed uitlekken. Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat olie.
  2. Rangschik de gehalveerde plakjes zoete aardappel, de plakjes rookworst, courgette, biet en ui
    om en om in de ingevette ovenschaal.
  3. Roer de pesto en de kruidenkaas door de crème fraiche en klop tot een glad mengsel.
    Voeg de melk in gedeeltes toe tot het een enigszins vloeibaar geheel wordt en meng de geraspte kaas erdoor. Als het te dik is, voeg dan nog een beetje melk toe.
    Breng op smaak met zout en peper en giet dit voorzichtig over de aardappelschotel.
  4. Zet de schaal 20-25 minuten in de oven en bak gaar en mooi goudbruin.
    Strooi er desgewenst nog wat blaadjes basilicum over.