Zomerse salade

40 min
4 porties
Hoofdgerecht, Lunch, Maaltijdsalade
Bereidingswijze
  1. Snijd de witte boterhammen in dobbelsteentjes en besprenkel met olijfolie. Hussel de knoflookgries erdoor met de oregano en zorg dat alle dobbelsteentjes bedekt zijn met olie. Bak kort goudbruin in een koekenpan en laat afkoelen.
  2. Was de little gem en snijd grof. Snijd de gebraden kiprollade in blokjes. Dep de kappertjes goed droog. Verhit in een pannetje met dikke bodem een laagje zonnebloemolie en bak hierin de helft van de kappertjes knapperig.
  3. De kappertjes zullen tijdens het frituren opengaan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Maak een dressing van de yoghurt met de mayonaise en sap van ½ citroen.
  5. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat oregano.
    Leg de serranoham op bakpapier en bak knapperig en goudbruin in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  6. Laat afkoelen, Breek de serranoham in stukjes.
    Leg de sla in de kom en verdeel daarop de olijven.
  7. Snijd de watermeloen in parten en snijd 2 parten in blokjes. Verdeel de kip erover.
  8. Verdeel de gefrituurde kappertjes en de overige ingrediënten erover en de besprenkel met de dressing.
  9. Strooi de serranohamchips erover.