Maar ook duurzaamheid, ambacht, hygiëne en gemak staan centraal bij Romano. Zo is het Vleesch Atelier SKAL gecertificeerd (keurmerk voor Biologisch), werkt hij volledig transparant en conform de HACCP-normering. Het vlees is op duurzame, diervriendelijke wijze geproduceerd met het oog op de juiste balans tussen mens, natuur en dier (Biologisch). Het wordt op oude ambachtelijke wijze (Vleesch) tentoongesteld (Atelier).
Verder wordt ook in de behoefte van de vegetariërs voorzien en zijn er versbereide maaltijden. In een maatschappij waar tijd steeds schaarser is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar waar een trend te zien is in duurzame, biologische voeding die toch ook makkelijk te bereiden is, spelen we in op het gemak van voorverpakt biologisch vlees. Omdat de bewuste consument ook niet iedere dag vlees eet zullen er ook biologische vleesvervangers te vinden zijn in dit schap.
Biologisch streeft ernaar om de top van de duurzaamheidpiramide te zijn. Dus niet alleen de meest diervriendelijke, maar met evenveel aandacht voor onderwerpen als mens en milieu.
Niet alleen het vlees wat er te vinden is, is duurzaam. Ook over de verpakkingen is nagedacht; in de toekomst gaan we over op biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. De kranen in de winkel zijn voorzien van een sensor voor de waterbesparing en schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Verder wordt er gebruik gemaakt van een groene energieleverancier.
Daarnaast werkt master butcher Romano Kollau uitsluitend met 100% biologisch vers vlees én ingrediënten wat gegarandeerd gecertificeerd en gecontroleerd is. Dit vlees heeft het 3-sterren Beter Leven keurmerk en wordt afgenomen binnen de eigen keten van De Groene Weg, transparant van boer tot bord is hun lijfspreuk.