NL
en
Menu

Over ons

Sinds 1981 laat De Groene Weg zien dat vlees eten en duurzaamheid samen kunnen gaan. Oprichter Peter de Ruijter wilde laten zien dat vlees produceren en eten ook anders kan. Onze missie? Biologisch vlees een rol van betekenis geven in ons voedselpatroon. Daarvoor is een stevige marktpositie cruciaal. En dat is gelukt. De Groene Weg is marktleider in de biologische vleessector in Nederland en de op één na grootste in Europa. Sinds 2004 is De Groene Weg zelfstandig dochteronderneming van Vion Food Group. We hebben afzet naar diverse grote producenten en retailketens in Europa, een eigen webshop en meerdere slagerijen in Nederland.

boer en slager De Groene Weg
Onze unieke werkwijze

Onderdeel van onze missie is de markt in evenwicht te laten groeien. De bewuste keuze voor biologisch is een overtuiging, geen trend. Biologische boer word je dan ook heel bewust en zeker niet zomaar. Het is letterlijk een hele omschakeling en de extra leefruimte voor de dieren vraagt om vergunningen en grote investeringen. Willen we de markt van biologisch vlees laten groeien, dan is het dus belangrijk om dat duurzaam te doen. Onze manier van werken is daar volledig op afgestemd. Meer weten over onze aanpak?

De Groene Weg vitrine biologisch vlees
Waarom biologisch?

De Groene Weg gelooft dat vlees een plek heeft in ons voedingspatroon mits biologisch geproduceerd. Kies misschien iets minder vaak voor vlees, of ga voor een kleiner stukje, maar kies het bewust en ga voor biologisch vlees. De Groene Weg is ervan overtuigd dat biologisch de meest duurzame manier van landbouw is: het heeft veel voordelen voor de bodem, het drinkwater en de biodiversiteit. Ook staat dierenwelzijn voorop.

Meer weten over onze keuze voor de biologische voedselkringloop?