Bij De Groene Weg zetten we geen pasjes extra… maar hele stappen. Dat begint bij onze boeren. Samen werken we elke dag aan een gezond evenwicht. Tussen mens, natuur én dier.

Hoe we dat doen? Door onze dieren veel rust, ruimte en liefde te geven. Biologisch voer. En zoveel mogelijk daglicht en frisse lucht op hun snoet. We kennen de hele keten en noemen onze boeren en slagers bij hun voornaam. 

Zo snijdt ons slagersmes aan twee kanten. Een goed leven voor de dieren, een betere smaak voor jou. Dat proef je! En in de tussentijd zetten wij vele stappen. Naar nóg beter. Nóg lekkerder. Nóg verder!

De Groene Weg is hét adres voor eerlijk en biologisch vlees. Met 11 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse supermarkten zijn we marktleider in de biologische vleessector in Nederland. We zijn gespecialiseerd in de productie van biologisch vlees. Varken, rund, lam, kalf en kip. Ketenbeheersing is daarin onze grootste kracht. Als ketenregisseur houden we oog op een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier.

Al ons biologische vlees voldoet aan de EU bio-wetgeving en het 3 sterren Beter Leven keurmerk. En we gaan zelfs verder dan deze Europese bio-wetgeving! We streven continu naar verdere verduurzaming van de sector. Daarom hebben we onze eigen duurzaamheidscode opgesteld met thema’s die een duurzame productiewijze garanderen (de EKO-code). De thema’s uit deze code zie je ook terug in de zes beloftes van De Groene Weg. Zes beloftes aan onszelf, maar vooral aan jou. Zo gaan we verder voor vlees!

Onze beloftes
bekijk alle locaties

De Groene Weg heeft 11 slagerijen door heel Nederland. In deze moderne, eigentijdse slagerijen staat het ambacht van het slagersvak centraal. Onze biologische slagers krijgen het vlees vers binnen. Dit verwerken ze verder tot de lekkerste vleesproducten, vleeswaren, worsten en andere specialiteiten. Lekker en eerlijk vlees, vol van smaak. Natuurlijk werken we uitsluitend met biologische ingrediënten bij het maken van smaakvolle vleesproducten. Advies nodig over de bereiding van jouw biologische vlees? Op zoek naar seizoensproducten of vleespakketten? Behoefte aan variatie? Onze slagers adviseren je graag!

Er gaat heel wat vooraf aan het stukje biologisch vlees op jouw bord. Want wist je dat wij intensief samenwerken in de hele keten? Van boer tot bord! Hoe dat werkt? Het stuk varkensvlees dat jij uitkiest bij de slager is daar ambachtelijk bewerkt tot mooie biologische producten op maat voor jou. De slager krijgt het vlees binnen vanuit onze vleesverwerking. En helemaal aan het begin van de keten staan natuurlijk onze boeren die bewust kiezen voor biologisch. Zij zetten zich elke dag in voor het dierenwelzijn en de natuur. Door de intensieve samenwerking in onze keten weet iedereen van elkaar wat hij doet en waarom. Onze boeren leveren het lekkerste varkensvlees, omdat ze van onze slagers weten waaraan het moet voldoen. De beste kwaliteit voor jou, een uitmuntend product voor de slager, een eerlijke prijs voor de boer en een zo goed mogelijk leven voor het dier! Zo staan we garant voor lekker, natuurlijk en biologisch vlees.

We werken nauw samen met de beste biologische boeren. Samen maken we ons iedere dag sterk voor een goed leven voor de dieren. Dit begint bij het stimuleren van het natuurlijke gedrag. De dieren hebben meer ruimte, altijd vrije uitloop naar buiten en krijgen biologisch voer. Ook zetten de boeren zich optimaal in voor de natuur op en rond hun boerderij. Bijvoorbeeld door de randen van de weide- en akkergronden in te zaaien met wilde bloemen om de bijenstand te bevorderen. Door de intensieve samenwerking met de slagers leveren onze boeren het lekkerste vlees. De meest diervriendelijke manier van landbouw… en dat proef je!

Meer over onze boeren