NL
en
Menu

Kom jij ook naar de Goed Verhaal Dag op 7 oktober?

slager akkerbouwer boer De Groene Weg
Dit goede verhaal is geen sprookje!

Onze biologische boeren en slagers hebben een goed verhaal te vertellen. Dit goede verhaal delen ze graag met jou. Bezoek daarom op zaterdag 7 oktober 2023 van 11 tot 15 uur onze Goed Verhaal dag, luister naar de verhalen van onze biologische boeren en ontdek hoe jij, samen met boeren, slagers en dieren kunt bouwen aan een gezondere aarde.

De Goed Verhaal dag vindt plaats bij drie verschillende biologische boerderijen door heel Nederland:

  • Vleesboerderij Veluws Land, Kanaalweg 76 in Vaassen
  • Biologisch varkensbedrijf Van Leeuwen, Hennisdijk 9A in Buren
  • Boerderij ’t Geertje, Geerweg 7 in Zoeterwoude

De boer(in) verzorgt op deze dag 3 rondleidingen van ongeveer 45 minuten. Hierin krijg je niet alleen een uitgebreid kijkje op de biologische varkenshouderij, maar kun je ook in gesprek met andere biologische dierhouders en akkerbouwers die aanwezig zijn op de verschillende locaties. Ze delen graag hun verhaal met jou en vertellen je meer over de lokale samenwerkingen tussen biologische dierhouders en biologische akkerbouwers.

Ook voor kinderen is er op alle locaties genoeg te doen. Zo kun je bij Veluws Land in Vaassen lekker schommelen en springen op de trampoline. Bij varkensbedrijf Van Leeuwen in Buren kun je veel verschillende dieren zien (en aaien) en kun je jezelf laten schminken als een heus boerderijdier. Bij boerderij ’t Geertje zijn, naast varkens, ook geiten, koeien, schapen en kippen aanwezig. Deze dieren mag je allemaal aaien. Ook kun je een ritje maken op de pony, marshmellows roosteren, pannenkoeken eten in het restaurant of spelen in de speeltuin.

Op alle locaties kun je de leuke weetjesquiz over het biologische varken spelen.

Bij Veluws Land en bij boerderij ’t Geertje zijn onze De Groene Weg slagers aanwezig om hun verhaal met jou te delen en natuurlijk een lekker stukje biologisch vlees te proeven. En handig om te weten, op alle locaties kun je ook terecht in de boerderijwinkel voor de heerlijkste lokale producten.

Ook is er gelegenheid om jouw goede verhaal te delen met ons. Laat ons weten waarom jij voor biologisch vlees kiest en wij delen jouw verhaal graag weer met anderen.

Praktische informatie

Voor de rondleiding hoef je je niet in te schrijven. Je mag natuurlijk ook gewoon langskomen zonder dat je aansluit bij een rondleiding. Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoeken van de Goed Verhaal dag.

Kom je ook? We ontmoeten je graag!