NL
en
Menu

Positieve resultaten voor slagersformule DGW

De Groene Weg vlees met keurmerk
Biologische slagersformule zet duurzame trend voort

De biologische slagersformule De Groene Weg, blijft een opmerkelijke groei doormaken. Het succesvolle derde kwartaal van 2023 getuigt van een stijgende omzet en toenemende klanten in hun 10 slagerijen. Het bedrijf, dat al meer dan 40 jaar staat voor hoogwaardig biologisch vlees, ziet dit succes als een weerspiegeling van de groeiende vraag naar duurzamere voedselkeuzes onder consumenten.

Toenemende omzet en klantenaantallen
Na een aanvankelijk trager eerste kwartaal met een gemiddelde omzetindex net onder de 100, heeft De Groene Weg in het derde kwartaal een flinke groei doorgemaakt, met een omzetindex van 107,1. Deze toename in omzet is deels het gevolg van hogere prijzen, maar vooral door een stijging van het aantal klanten in de slagerijen, met een kassa-aanslagen-index van 106,5.

De Groene Weg is al ruim 40 jaar het adres voor biologisch vlees in Nederland. In die tijd is het bedrijf, dat is opgericht door Peter de Ruijter, uitgegroeid van een kleinschalige slagerij in Utrecht tot een bedrijf dat hoogwaardig biologisch vlees door heel Europa op de kaart zet. Naast 10 De Groene Weg slagerijen, verspreid over het land, en een eigen webshop in Nederland, levert het bedrijf biologisch vlees aan producenten in heel Europa.

Consumentenvoorkeur voor duurzaamheid
Het succes van De Groene Weg wordt toegeschreven aan de onwankelbare focus op het EU-biologische keurmerk. Dit keurmerk (‘het groene blaadje’), onderworpen aan strikte EU-wetgeving en onafhankelijke controle door Skal Biocontrole, biedt consumenten de garantie van biologische kwaliteit van boer tot verpakker. Het bedrijf benadrukt de meerwaarde van biologisch vlees, met extra leefruimte en biologisch veevoer voor de dieren, maar ook het gebruik van 100% biologische ingrediënten door de slager.

Ondanks de inflatie, blijven consumenten trouw aan de duurdere biologische producten van De Groene Weg. Cijfers tonen aan dat klanten die eenmaal zijn overgestapt naar biologisch vlees, niet snel terugkeren naar niet-biologische alternatieven. Dit getuigt van een bereidheid onder consumenten om te betalen voor de kwaliteit en duurzaamheid van biologisch vlees. Zo kent biologische kip gemiddeld een factor 2 in prijs ten opzichte van niet-biologisch vlees. Biologisch kippenvlees is echter bij alle De Groene Weg slagerijen een top-3 product.

Toekomstplannen en duurzame communicatiestrategie
De Groene Weg zet zich in voor verdere groei en wil via haar communicatie consumenten nog meer bewust maken van de meerwaarde van biologisch vlees en een bredere doelgroep inspireren duurzamere keuzes te maken. Innovatieve projecten, zoals het ‘kalf-bij-koe’-initiatief, markeren de voortrekkersrol van De Groene Weg in de sector. De slagers zijn enthousiast. Hun slagerijen doen het goed en het verhaal dat zij dagelijks kunnen vertellen aan hun klanten, klopt. En dat allemaal met een heerlijk stuk kwaliteitsvlees.

Met 10 slagerijen in Nederland en een groeiende vraag naar biologisch vlees, blijft De Groene Weg zich onverminderd inzetten voor haar duurzame missie. De formule heeft de ambitie om het aantal  vestigingen in de toekomst verder uit te breiden.