NL
en
Menu

Boerenkoolstamppot met rookworst en jus

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
2 st.rookworst
800 gramkruimige aardappelen
600 gramgesneden boerenkool
2 dlmelk
50 gramroomboter
100 gramgerookte spekreepjes
1 elgladde mosterd
3 dlkrachtige runderbouillon (of eventueel kant-en-klare jus)
versgemalen peper
zout
1

Schil de aardappelen, snijd ze grof en spoel goed af onder de kraan.

2

Zet de aardappelen onder met water in een ruime pan en voeg een snuf zout toe.

3

Breng aan de kook en del af met een deksel. Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe en laat nog 10 minuten koken. Controleer of de aardappels gaar zijn en giet af.

4

Plaats de pan terug op het vuur en laat het kort droogstomen.

5

Bak, terwijl de aardappelen koken, de spekreepjes in een anti-aanbakpan goudbruin en krokant. Schep uit de pan en houd apart.

6

Blus de pan waarin de spekjes zijn gebakken af met de bouillon en voeg de mosterd toe. Laat inkoken tot een krachtige jus en bind eventueel lichtjes af met maizena.

7

Verwarm de melk met de roomboter in een steelpan.

8

Voeg de warme melk met de boter toe aan de aardappels en stamp tot een smeuïge puree. Voeg er de gebakken spekreepjes aan toe. Breng op smaak met zout en peper.

9

Warm de rookworsten kort op in de jus en snijd in plakjes.

10

Dresseer de stamppot in een grote schaal en leg er de plakjes rookworst op. Maak een kuiltje in het midden en schenk er wat van de jus in. Serveer de rest van de jus er apart bij.

Gerelateerde recepten