Recept
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper fijn.
Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Schil de pompoen, snijd doormidden en lepel er de zaadlijsten uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm in een ruime hapjespan of in een klassieke tajine een scheutje olijfolie en bak er het lamsstoofvlees in tot het mooi gekleurd is.
Voeg de ui en de knoflook met de ras el hanout toe en zet het vuur lager. Laat enkele minuten fruiten.
Blus af met de bouillon, breng tegen de kook en zet het vuur lager. Dek af met een deksel en laat ongeveer 90 minuten zachtjes stoven.
Voeg na die tijd de paprika, de pompoen, de grof gesneden abrikozen, de rozijnen en de amandelen toe. Breng opnieuw tegen het kookpunt en draai het vuur weer lager. Laat nog 30 minuten zachtjes stoven.
Snijd de koriander grof.
Controleer of het lamsvlees mooi gaar is geworden. Voeg de kikkererwten toe en en warm even goed door. Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper en roer er de koriander doorheen.