Varkenshaas met roombrie, pasinaak en oesterzwam
Recept
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil de pastinaken en snijd er de bovenkant van af. Snijd 2 pastinaken in stukjes en schep in een steelpan. Voeg er de melk aan toe en voeg eventueel nog een scheutje water toe als ze niet volledig onder staan. Kruid met zout en peper.
Kook de pastinaak volledig gaar en giet vervolgens af. Bewaar een klein beetje van het kookvocht. Draai de pastinaak met een beetje kookvocht en een klontje roomboter in de blender tot een mooie puree en breng op smaak met een lepeltje pesto. Warm de pastinaakpuree net voor het serveren op in een steelpan
Snijd de andere pastinaken in de lengte in stukken en leg in een ovenschaal. Kruid met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten mooi roosteren. Schep af en toe om.
Leg de 2 varkenshazen op een snijplank en snijd ze met een scherp mes in de lengte in, vouw het vlees open en snijd nogmaals in, zodat een brede plak ontstaat. Kruid het aan de binnenkant met zout en peper en smeer in met pesto.
Snijd de brie in dunne plakjes en verdeel over de varkenshazen.
Pluk de basilicumblaadjes en verdeel over de brie.
Vouw de varkenshaas weer enigszins terug in de oorspronkelijke vorm en bind stevig op met keukentouw.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en braad de varkenshaas rondom mooi bruin aan. Leg op een schaal en plaats nog 8 minuten in de oven, zodat de kaas smelt en het vlees net gaar is, maar nog steeds sappig.
Snijd tenslotte de paddenstoelen naar eigen inzicht en bak ze mooi bruin in de pan waarin zojuist het vlees is gebakken. Kruid met zout en peper.
Dresseer de pastinaakpuree op een schaal en verdeel er de geroosterde pastinaak en de paddenstoelen over.
Haal voorzichtig het bindtouw van de varkenshaas en snijd in mooie plakken.
Verdeel over de groente en lepel er tenslotte nog een beetje pesto overheen.