NL
en
Menu

De Groene Weg | Breda

De Groene Weg Breda slager Alex Griffioen
Locatie

Ginnekenweg 1
4818 JA Breda
076-522 87 88
breda@degroeneweg.nl

Bekijk op kaart
Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09:00 – 18:00 uur
Woensdag 09:00 – 18:00 uur
Donderdag 09:00 – 18:00 uur
Vrijdag 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 – 16:00 uur
Zondag Gesloten

Zomersluiting: wij zijn gesloten van 15 juli t/m 12 augustus. Dinsdag 13 augustus zijn wij weer geopend.

De Groene Weg Breda slager Alex Griffioen
De Groene Weg Breda | Alex Griffioen

De Groene Weg Breda wordt al ruim 30 jaar gerund door Alex Griffioen en is een begrip in de regio. Wat maakt zijn biologische slagerij zo’n succes?

“Ons verhaal klopt gewoon”, zegt Alex trots. “Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de biologische sector, ga ik regelmatig langs bij een van de boeren van De Groene Weg. Hierdoor blijft het contact goed en kan ik een breed lokaal assortiment aanbieden wat echt bij deze tijd past.”

Naast contact met de boeren heeft Alex ook goed contact met zijn klanten: “Ik weet vaak precies waarvoor ze komen!”. Dit verschilt wel per klant, zo komen sommigen voor het lokale of biologische aspect terwijl anderen echt voor de kwaliteit van het vlees komen. “Een favoriet van zowel mijzelf als onze klanten is de Rocky-steak. Een fraai stukje varkensfilet van de voorkant van het dier waardoor je twee mooie kleuren vlees ziet. Hier doe je spek omheen en een spies doorheen. Nog wat zwarte Rocky-peper erop uit de molen en dan in de koekenpan bakken of op de barbecue. Heerlijk én eerlijk. Dit product is al ruim 30 jaar een razend succes.”

Alex krijgt steeds meer te maken met dieetwensen en allergieën zoals gluten. Hier houden ze rekening mee in hun aanbod. Zo komen de meeste vleeswaren van een bedrijf waar glutenvrij wordt gewerkt. Zelfs de schnitzels worden gepaneerd met glutenvrij paneermeel. “Je hoort het niet vaak, zo’n glutenvrije schnitzel, maar we maken het graag mogelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een lekkere schnitzel.”

Wat het meest veranderd is sinds de oprichting? “Biologisch ondernemen wordt tegenwoordig begrepen en zelfs toegejuicht! Toen ik hier net begon noemden collega-slagers ons weleens een geitenwollensokkenslagerij”, zegt Alex lachend. “Tegenwoordig is er meer aandacht voor dierenwelzijn, transparantie en kwaliteit. En dat is precies waar onze biologische slagerij voor staat.”

Acties
Weekaanbieding
Speklapjes (naturel/gemarineerd)Varkensvlees
3
1
Gratis
Weekaanbieding
Rundergehakt Rundvlees
2de pondhalve prijs
Weekaanbieding
Porchetta Vleeswaren
2
49
100 gram
Specialiteit
vdSlager
Kippedij-spiesjesKippenvlees
2
59
100 gram
Meer informatie
Barbecue flyerDownload
Gourmet flyerDownload
SlagersmagazineDownload
Boeren uit de regio