NL
en
Menu

Geroerbakte biefreepjes met udon noedels

20 min
4 personen
Rundvlees

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
400 gramkogelbiefstuk
300 gramudon noedels
1 st. zoete ui
2 teentjesknoflook
2 cmverse gember
400 gram bimi (of broccoli)
4 stengels bosui
400 gramtaugé
1 st. rode peper
2 dl teriyakisaus
2 tlgeroosterd sesamzaad
scheutjezonnebloemolie
versgemalen peper
zout
1

Snijd de kogelbiefstuk in reepjes en schep in een schaal. Voeg er de teriyakisaus aan toe en schep goed door elkaar. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Hoe langer je het laat marineren, hoe lekkerder het wordt.

2

Breng in een ruime pan water aan de kook met een snufje zout en kook er de noedels in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.

3

Maak de ui, de knoflook en de gember schoon en snijd fijn.

4

Maak de bimi schoon en snijd in de lengte in vieren.

5

Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de rode peper in ringetjes.

6

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit er de ui, knoflook en gember in aan.

7

Zet het vuur hoger en voeg de bimi toe. Laat roosteren tot de bimi begint te kleuren. Schep uit de pan en houd apart.

8

Schep de gemarineerde kogelbiefstuk op een zeef en vang de teriyakisaus op.

9

Bak het vlees op hoog vuur, in de pan waarin de bimi is gebakken, tot het dicht geschroeid is. Voeg er de bimi, de taugé, de rode peper en de bosui aan toe en blus af met de teriyakisaus. Breng het geheel snel aan de kook.

10

Voeg direct de noedels toe, schep door elkaar en verdeel over 4 borden.

11

Bestrooi met het geroosterde sesamzaad.

Gerelateerde recepten