NL
en
Menu

Warme salade van geroosterde pompoen met runderrookvlees en geitenkaas

40 min
4 personen
Hoofdgerecht
runderrookvlees

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
20 plakjesrunderrookvlees
1 middelgrotehokkaido pompoen
1 elkerriepoeder
125 gramveldsla
1 st. citroen
2 el geroosterde pistachenoten
200 gramverse geitenkaas
4 elgedroogde cranberries
2 elhoning
scheutjegoede olijfolie
versgemalen peper
zout
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Borstel de pompoen zeer goed schoon en snijd doormidden. Lepel er de zaadlijsten uit.

3

Snijd de pompoen in dunne parten en schep in een ovenschaal.

4

Besprenkel met een scheut olijfolie, het kerriepoeder en de honing en kruid met zout en peper. Schep door elkaar.

5

Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten roosteren tot de pompoen mooi gekleurd en gaar is.

6

Verdeel de pompoen over 4 diepe broden en verkruimel er de geitenkaas overheen.

7

Voeg een scheutje olijfolie en het sap en de rasp van de citroen toe aan de bakolie in de ovenschaal en roer goed los.

8

Maak met deze “dressing” de veldsla lichtjes aan en verdeel over de borden.

9

Maak roosjes van het runderrookvlees en verdeel over de borden.

10

Bestrooi met de gehakte pistachenoten en de cranberries en lepel er nog wat van de dressing overheen.

11

Maal er tenslotte nog een beetje peper overheen.

Gerelateerde recepten