Mooiste Modderpoel-verkiezing van Wakker Dier

Terwijl velen van ons deze dagen waarschijnlijk afkoelen in het zwembad, genieten onze biologische zeugen van hun modderpoel. En dat zorgt niet alleen voor verkoeling! De modder is ook goed tegen parasieten en helpt bij de genezing van wondjes. Wakker Dier zet boeren met een modderpoel graag in het zonnetje. Ieder jaar organiseren ze daarom de Mooiste Modderpoel-verkiezing. De genomineerden van dit jaar zijn allebei boeren van De Groene Weg. En daar zijn wij trots op!

Genomineerden Mark en Henk

In Mariënvelde zijn bioboeren Mark en zijn schoonvader Henk genomineerd. Hun varkens hebben ’s ochtends één ding aan hun hoofd: de modderpoel. Zodra de staldeuren opengaan, rennen ze in één rechte streep de modderpoel in. Na hun ochtendbad kunnen de dieren het weiland in, of in het losse zand rondom de poel naar stenen wroeten.

Marienvelde, The Netherlands Wakker Dier 2020 Photo © Joost van Manen

Genomineerden Koen en Melissa

De tweede genomineerden zijn bioboeren Koen en Melissa uit Hellendoorn. Ook deze varkens zijn vaak bij de poel te vinden. Aan de poeloever staan vier stevige boomstammen waar de dieren na hun modderbad tegenaan kunnen schuren. Tijdens warme nachten slapen de wildkampeerders aan de oever van de poel, en in de winter spelen ze er met het krakende ijs.

Hellendoorn, Nederland Wakker Dier Foto © Joost van Manen

Stembus gesloten

De stembus is inmiddels gesloten. Binnenkort wordt bekend wie zijn poel de Mooiste Modderpoel van 2020 noemen. Al zijn het voor ons natuurlijk allebei winnaars 😉