NL
en
Menu

Goed Verhaal Dag: Een dag met ’n groen randje

Goed Verhaal Dag
Goed Verhaal Dag: een dag met ‘n groen randje

Op zaterdag 7 oktober vond onze allereerste Goed Verhaal Dag plaats op de boerderijen van Jarno en Heleen in Vaassen,  Peter en Jeroen van Leeuwen in Buren en ’t Geertje in Zoeterwoude. Een dag waarop consumenten, slagers en boeren samen kwamen. Er was veel te beleven op de boerderijen, denk aan rondleidingen in de stal, voorlezen en pompoenen schilderen. Het was een heerlijke dag, met veel zon en goede verhalen.  

Vaassen
Jarno en Heleen hebben alle bezoekers vol enthousiasme rondgeleid op hun biologische varkenshouderij. Ook varkenshouders Albert Schrikkema en Mark Tijink waren aanwezig om hun goede verhaal te delen. Slager Bert van DGW Apeldoorn was aanwezig om mensen te laten genieten van lekker stukje bio vlees. Bezoekers konden daarnaast genieten van een heerlijk ijsje van de biologische ijscokar en snuffelen in de boerderijwinkel.  

Buren 
Ook Peter en Jeroen van Leeuwen hebben mooie rondleidingen gegeven op hun biologische boerderij met varkens, runderen en schapen. Ook Henri Verstappen was namens Kemperkip aanwezig om het goede verhaal achter de biologische kippen te delen. Arnoud van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vertelde de bezoekers over de inzet van biologische mest van varkenshouderij Van Buren op het landgoed. Een mooi voorbeeld van een lokale biologische kringloop.  Collega John heeft de bezoekers laten smullen van een lekker stukje biologisch vlees.  

Zoeterwoude 
Het hele team van beleefboerderij ’t Geertje was aanwezig voor het geven van rondleidingen. Er kwamen veel gezinnen met kleine kinderen af op deze mooie plek van boerin Ada en boer Ruud. Er was ook veel te doen voor kinderen, zoals voorlezen, pompoenen snijden en schilderen en natuurlijk kennis maken met de biologische dieren. Akkerbouwers uit Lage Zwaluwe waren aanwezig met een deel van hun biologische groenten. Hun groenten konden groeien onder andere dankzij de biologische mest van boerderij ’t Geertje. Slager Theo van DGW Rotterdam en Ronald en Shirley van DGW slagerij Den Haag hebben alle bezoekers laten genieten van een lekker stukje biologisch vlees. 

  

We willen alle bezoekers, slagers en boeren bedanken. Iedereen had een eigen verhaal te vertellen. Daarmee openden er naast het hek van de stal, ook nieuwe deuren door interessante gesprekken. Van verhalen over passie en ambacht tot gesprekken over groene bedrijfsvoering en dierlijk leefgeluk: het kwam allemaal voorbij. Het doel? Laten zien dat we als consument, slager en boer kunnen bouwen aan een groenere planeet. En dat is in onze ogen meer dan gelukt.